airco op kleur

Airco kopen

Bij een airco denk je al snel aan een apparaat dat de ruimtes in je huis koelt. Dat is zeker het geval. Maar een airco doet meer dan dat. Je kunt er namelijk eveneens ruimtes mee verwarmen. Een airco is een klimaatbeheersingssysteem waarmee je de ideale temperatuur in huis regelt. Dat geldt voor de koude wintermaanden, maar net zo goed voor de warme zomerperiode. Uiteraard kun je voor iedere woonsituatie een geschikte airco kopen, zoals bijvoorbeeld een split airco-unit of een multi split airco. 
In het assortiment van EkaaDuurzaam.nl vind je airco’s van hoogwaardige kwaliteit die wij bovendien vakkundig installeren. 

De binnenunits van Panasonic zijn in verschillende kleuren leverbaar, zodat je altijd een airconditioner kunt krijgen die bij je inrichting past.

Welke Airco kies ik?

Welke airco je koopt, is van een aantal factoren afhankelijk. Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe groot de ruimte is die je wilt koelen of verwarmen. Zo bepaal je het benodigde vermogen van de airco. Daarnaast is het de vraag welk type airco je wenst. Is dit een airco voor een specifieke ruimte, bijvoorbeeld alleen de woonkamer? Of wil je de airco in meerdere ruimtes plaatsen?
Voor welke airco je ook kiest, zoals een split airco-unit of een multi split airco, je kunt bij ons rekenen op deskundig advies bij de aankoop. De airco wordt tevens vakkundig geïnstalleerd.

Airco kopen wat zijn de kosten

Panasonic Ethera single split airco

Voordat je een airco gaat kopen, is het goed te kijken wat de kosten zijn. De prijs van een airco varieert en is afhankelijk van het type. Kies je voor een single split airco dan zullen de kosten over het algemeen lager zijn dan die van een multi split airco. Voordat je een model kiest, is het goed te bepalen welk soort airco het beste bij je woning en wensen past.

Welk type airco wil je kopen?

Ben je op zoek naar een airconditioning voor een bepaalde ruimte in huis, bijvoorbeeld voor de woonkamer of in de slaapkamer? Dan kun je volstaan met een airco die is samengesteld uit een buitenunit en een binnenunit. Wil je in alle kamers van je huis airconditioning plaatsen, dan kies je voor een multi split airco met het aantal units dat overeenkomt met het aantal kamers dat je wilt koelen of verwarmen. Voor de bepaling van het vermogen van de airconditioning kijk je naar de inhoud van de ruimte waar de airco komt te hangen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in kilo Watt (kW). Voor een kamer van 70 m³ heb je bijvoorbeeld voldoende aan een airco van 2 kW. Voor een ruimte tot 170 m³ heb je een airco van 5 kW nodig. De totaalkosten zijn uiteindelijk afhankelijk van het type dat je kiest en het aantal units.

Een airco kopen inclusief installatie

Bij het airco kopen houd je ook rekening met de kosten voor installatie. Het is raadzaam dit door een erkend airco installatiebedrijf uit te laten voeren. Op deze manier weet je zeker dat de airco goed aangesloten is en dus optimaal werkt. Koop je bij EkaaDuurzaam.nl een airconditioning, dan kun je bovendien direct de installatie en montage laten uitvoeren. Je sluit hier desgewenst een onderhoudscontract bij af.

Split airco kopen

Panasonic Ethera buiten unit

Wil je een split airco kopen? Kijk dan in onze uitgebreide collectie van verschillende soorten airco’s van Panasonic. Dankzij de moderne technieken die bij de ontwerpen zijn toegepast, zijn alle split airco’s uit ons assortiment zuinig in het gebruik. De split airco die je koopt, kan niet alleen de ruimte koelen, maar ook verwarmen.

Een passende oplossing voor iedere ruimte

Besluit je om een split airco te kopen, dan kies je voor een systeem dat bestaat uit een binnen- en een buitenunit. Dat wil zeggen dat je in een specifieke ruimte de airco hangt en dat deze unit van buitenaf wordt aangestuurd. Behalve dat de split airco de ruimte koelt en verwarmt, zuivert het systeem ook de lucht. De luchtvochtigheid neemt met dit apparaat eveneens af. Bij het split airco kopen let je uiteraard op de grootte van de ruimte waar deze airco komt te hangen. Kies bijvoorbeeld voor een airco die geschikt is voor een ruimte tot 70 m³ of tot 175 m³, afhankelijk van de kamer waar je de airco wilt plaatsen.

Vakkundige airco installatie

Koop je bij EkaaDuurzaam.nl een single split airco, dan heb je niet alleen een airco van zeer goede kwaliteit. Je weet ook zeker dat deze door een professioneel airco installatiebedrijf zal worden geïnstalleerd. Bij de airco installatie zijn een aantal zaken standaard inbegrepen. Zoals bijvoorbeeld het schouwen, de voorrijkosten, vijf meter koelleiding en uiteraard de installatie en montage van zowel de binnen- als de buitenunit. Zo ben je verzekerd van een goed werkend systeem na het kopen van de single split airco.

Een split airco kopen doe je gemakkelijk online. Vraag een vrijblijvende offerte op en kies de airco die bij je wensen aansluit. Uiteraard geven we je graag advies en beantwoorden we je vragen, zodat je een passende split airco kunt kopen.

Multi Split airco kopen

Meerdere kamers in huis koelen of verwarmen vanuit een centrale buitenunit doe je met een multi split airco. Deze airco’s kun je kopen met twee of meerdere binnenunits. Kijk voor de verschillende uitvoeringen bij ons assortiment van Panasonic en kies de airco die past bij de grootte van de kamers van je woning.

Regel per kamer de gewenste temperatuur

Kies je voor een multi split airco dan heb je het voordeel dat je buiten je huis maar een buitenunit hoeft te installeren. De beste plaats is een schaduwrijke plek, dus niet aan de zonkant van het huis. De afstand van de buitenunit tot de binnenunit kan 10 tot 20 meter zijn. De binnenunits van de multi split airco stel je individueel in. Daardoor profiteer je in iedere ruimte van een optimale werking, zoals een koele temperatuur in de slaapkamer om te kunnen slapen en wat extra warmte in de huiskamer als je tv kijkt. De units bedien je eenvoudig met de afstandsbediening en er zijn ook modellen verkrijgbaar die je via internet kunt programmeren.

Professionele installatie voor optimaal comfort

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je de airco op de juiste plaats in de ruimte hangt. Daarom kun je bij EkaaDuurzaam.nl niet alleen hoogwaardige kwaliteit multi split airco’s kopen, je bent eveneens verzekerd van een deskundige airco installatie. Het airco installatiebedrijf zorgt voor installatie en montage van de buitenunit, het boren van het gat in de muur om de kabels te trekken en de aanleg en montage van de units in huis. Afhankelijk van de gekozen plek worden de units aan een muurbeugel gehangen of geplaatst op een trillingdempende voetsteun.

Bereken de inhoud van de ruimtes waar je een airco wilt plaatsen en kies een passende multi split airco. Voor een prijs op maat vraag je online een offerte aan.

Airco laten plaatsen

L

Je wilt van je airco optimaal genieten, zowel in een warme zomer als in een koude winter. Het is dus belangrijk dat de airco op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Dit komt niet alleen de werking van de airco ten goede. Een juiste montage van de airconditioning heeft ook een positief effect op de levensduur. Koop daarom een airco bij EkaaDuurzaam.nl en je bent zeker van een professionele airco installatie.

Wat kun je verwachten van een airco installatiebedrijf?

Het plaatsen van een airconditioningsysteem vraagt wat voorbereiding. Zowel de buitenunit als de binnenunit moeten op de juiste plaats gehangen worden. Het airco installatiebedrijf zal hierover advies geven. Het is wel belangrijk dat de plek waar de units komen te hangen met een trap bereikbaar is zodat de monteur de units binnen en buiten kan monteren en installeren. Bij de installatie is het doorboren van een muur inbegrepen, net als de voorrijkosten en de instelling van de airco voor het eerste gebruik. Tijdens de installatie wordt het systeem op het bestaande elektriciteitsnetwerk aangesloten en de units worden opgehangen of op een voet geplaatst.

De kosten van het plaatsen van een airconditioning

De kosten die je betaalt voor het laten plaatsen van een airconditioning zijn verschillend per type apparaat. Hierbij kun je uitgaan van het principe dat hoe meer losse units je hebt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Dat komt onder andere door de duur van de werkzaamheden. Daarnaast zijn er meer materialen nodig om de diverse units te installeren. Vraag je een offerte aan bij EkaaDuurzaam.nl dan krijg je een prijsopgave die inclusief de aankoop van de airconditioning is en inclusief kosten voor montage en installatie. Kijk voor de exacte inhoud van de installatiewerkzaamheden naar de omschrijving bij het product van je keuze. Heb je daarover vragen, dan kun je deze uiteraard via onze klantenservice stellen.